perjantai 5. syyskuuta 2014

Bargeld, Bargeld...!

Yritän nyt tässä alussa, kun vielä on aikaa ennen kielikurssin alkua päivittää blogia :D
Täällä on siis vähän hassusti suunniteltu tämä meidän ulkomaalaisten tulo, koska ennen viikonloppua piti saapua maahan, mutta käytännössä ei voida vielä tehdä yhtään mitään, kun virallisia asioita hoidetaan vasta maanantaina, jolloin meillä on Welcome Day. Sitten alkaakin paperisota (pitää avata saksalainen pankkitili, rekisteröityä asukkaaksi kaupungintalolla, hankkia saksalainen opiskelijakortti etc) ja viikko siitä alkaa 4-viikkoinen saksan kielikurssi (n. 8h/pvä!). Eli periaatteessa nyt ennen maanataita ei ole ohjelmassa juuri mitään - lähinnä kaupunkiin tutustumista yms. Onneksi meidän tutor on järkännyt meille tapaamisia ja eilen siis oltiin koko iltapäivä ja alkuilta pienellä vaihtariporukalla kiertämässä kaupunkia ja sitten kahvilla perinteisessä saksalaisessa kakkupaikassa. Tapasin silloin siis ensimmäisen kerran muitakin vaihtareita. Aika mielenkiintoinen poppoo! Meitä oli mun lisäksi yksi korealainen tyttö, japanilainen poika, turkkilainen poika ja kambodialainen tyttö ja meidän kiinalainen tutor ja sen turkkilaista alkuperää oleva saksassa aina asunut poika, eli monikulttuurista! Mulla on selkeästi paras saksa (eli ei meillä kovin hyvin mene :DD) ja luultavasti myös englanti, korealainen puhuu aika hyvää englantia ja japanilaisella on kai ihan ok saksa. Kambodialainen ei puhu juuri kumpaakaan ja turkkilainenkin vain auttavaa englantia :D. Pitää siis ryhmässä puhua englantia, jotta jokainen voisi edes jotenkin osallistua. Nojoo, hauskaa meillä kuitenkin oli ja sain mm oppia, että korelaisilla on 2 eri ikää, ns "kansainvälinen ikä" ja sitten niillä on oma järjestelmä, vauva on heti alusta asti 1, eikä vasta 12 kk jälkeen.

Tänään olinkin sitten aamulla yksikseni tutustumassa kaupunkiin: keskusta on ihana, todella vanha, mutta tietenkin entisöity ja sieltä löytyy kyllä vaikka mitä kauppoja! Täällä on paljon enemmän halpaketjuja kuin suomessa (perus H&M on samanhintainen) ja esim ruoka on selkeästi edullisempaa.
Täällä myös näkyy tämä akateemisuus, koska joka nurkassa on jonkun nobelistin muistomerkki, iso patsas tai muistolaatta yms ja täällä kuulemma koko kaupunki koostuu lähinnä opiskelijoista ja yliopisto on kaupungin suurin työnantaja ja professorit on todella arvostettuja täällä (kuulemma jos unohdan teitiellä professoria, niin sitten on kurssi hylätty :D)

MUTTA.... Täällähän ei voi visa electronilla maksaa juuri missään, eli käteistä on kannettava mukana... Yritin pari lyijykynää ostaa paikallisesta tiimarista, mutta kortilla ei voi maksaa. Olin kovin hämmentynyt. Kyllä mua etukäteen varoiteltiin ja netistä muiden Göttingenissä opiskelleiden blogeja seuranneena olin jo hieman tietoinen käteisen tärkeydestä, mutta että ihan perus ruoka- ja vaatekaupoissakin maksetaan käteisellä. Tuntuu hassulta täällä high-tech -maassa.... Kauheasti täällä opiskelevat ovat valittaneet, että nyt täällä on vielä ihan tyhjää, koska kaikki on vielä reilun kuukauden kesälomilla, mutta ainakin koko kaupunki keskustasta tänne meille oli koko päivän ihan täynnä ihmisiä, että millaistakohan täällä on sitten, kun täällä on kiireistä...? No, aika näyttää!

Nyt pitääkin lähteä lenkille, koska illalla tapaan taas noita vaihtareita saksalaisen ruuan ja juoman merkeissä :)



Keskustan laitamilla on tällainen suuren suuri joki :)

                                          Perinteistä saksalaista arkkitehtuuria
Yksi yliopiston rakennuksista
                                         




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti