sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Hengissä ja talokin ehjänä

Huhhuh, nyt saan vihdoinkin hieman aikaa olla vain omassa hiljaisuudessani, koska viimeisetkin juhlijat lähtivät tänään aamupäivällä ajelemaan kohti kotikaupunkiaan. Täällähän siis oli iso kasa saksalaisia miehenalkuja juhlimassa kämppikseni synttäreitä ja vaikka aluksi mua vähän huolestutti, että pysyykö talo ehjänä ja ihmiset hengissä, niin kaikki meni lopulta hyvin ja verrattain rauhassa. No, jos totta puhutaan, niin rauhallisissa merkeissä ei kyllä alkanut, koska torstaina, hieman ennen ensimmäisten juhlijoiden saapumista päätin lähteä lenkille ja siinä sitten juoksuhousuja laukusta kaivaessa huomasin laukussa ihan suunnattoman kokoisen hämähäkin! Meinasin kaiken lisäksi vielä epähuomiossa tarrata siitä kiinni, mutta onneksi en ihan osunut, koska nyt jo säikähdin pahasti! Juoksinkin "SPIDER":ia kiljuen ulos huoneesta, jolloin kämppis ja ensimmäinen vieras tulivat naureskellen katsomaan, että mitä tapahtuu. Itse olin ihan hirveässä paniikissa, huusin vaan englanniksi "THERE'S A SPIDER IN MY ROOM!! A SPIDER!!", jolloin pojat sitten menivät mun huoneeseen ja poistivat sen sieltä. Tässä vaiheessa myös muu talon väki oli ryöminyt ulos huoneistaa ihmetelläkseen melua. Ensin poikia nauratti kovasti, mutta sitten, kun ne huomasi mun hyperventiloivan siinä käytävän lattialla itku kukussa, niin ne alkoi kovasti vakuuttelemaan, että se on nyt poistettu huoneesta ja kaikki on hyvin nyt. Sitten pojat käänsi kakki kivet ja kannot (tai  no, vaatteet ja petivaatteet) ympäri muiden hämisten varalta, minkä jälkeen mut kanettiin huoneeseen, koska en vieläkään halunnut sinne vapaaehtoisesti mennä. Hyi että, vieläkin puistattaa ajatus siitä hämiksestä, siis se oli oikeasti TODELLA ISO, jättimäisin hämis, minkä olen ikinä nähnyt! Episodin jälkeen en ole enää pitänyt ikkunaani auki ellen itse ole koko aikaa huoneessa silmä kovana tarkkailemassa ikkunaa uusien tunkeutujien varalta. Pitäneekin siis hankkia ötökkäverkko ikkunaan, jotta voin tuulettaa huonetta ollessani koulussa, koska nuo vanhat verkonrippeet ei nähtävästi suojaa tarpeeksi.

Perjantaina olisi ollut myös ERASMUS-juhlat, mutta pojat saivat mut vakuuteltua jäämään niiden kanssa tänne meidän talolle, joten en ikinä lähtenyt sinne, mikä osoitautuikin hyväksi vaihtoehdoksi, koska ensinnäkin sain harjoituttua saksaa ja nuo ERASMUS-juhlat oli kuulemma aika hurjat, koska ne oli ilmaisen viinan bileet. Muutenkin olen täällä lopulta tutustunut paikallisiin paljon paremmin kuin muihin vaihtareihin, mikä on ihan tietoinen valinta ihan kielenkin takia - vaihtareilla kun on tapana puhua pelkkää englantia. Onneksi tämä ranskalainen tyttö, jonka kanssa oltiin muuten vaihtareille järjestetyn kaupunkikierroksen jälkeen kahvilla, puhuu myös saksaa ja yritetään pitää siitä kiinni, että mahdollisimman paljon saksaa. Kaupunkikierros olikin aika hauska, saatiin kuulla paljon hauskoja kertomuksia kaupungin historiasta. Mm Otto von Bismarck opiskeli täällä yliopistossa parisen vuotta, mutta hänet potkittiin pihalle koko kaupungista jatkuvan huonon käytöksen vuoksi. No, loppujen lopuksihan Bismarckista tuli ihan menestyvä mies ;) Täällä on muuten talojen seinillä laattoja, joissa lukee milloin kukakin kuuluisa henkilö kyseisessä talossa on asunut. Ja niitä laattoja on paljon, n. 300 kpl!

Mutta aika rientää, nyt pitää taas lähteä, koska kohta meillä on vaihtareille tarkoitettu piknik, joka valitettavasti huono sään takia siirrettiin sisätiloihin. Aiemmin tänään peruttiin kävely/vaellus Bismarckin tornille, joka on todella kuuluisa nähtävyys täällä.

                                                      Valmiina juhlaan :)
                                                        Ihanan keskieurooppalaista


                                                        Vanha raatihuone


1 kommentti: