sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Bier & Wurst - ja vähän muutakin :)

Heissan!

Olen tässä parissa päivässä taas ehtinyt kokea kaikenlaista, vaikka vähän pelottikin, että miten saan aikani kulumaan :) Yritän kertoa kronologisessa (tai edes jotenkin loogisesti :D) tapahtumista:
tässä yksi päivä päätettiin vaihtareiden (nämä aiemmassa postauksessa mainitut kambodialainen, turkkilainen, korealainen, japanilainen ja kiinalainen tutor) kanssa mennä saksalaiseen ravintolaan syömään ja juomaan saksalaisittain. Päädyttiin kaikki samaan ateriaan, jossa oli erilaisia makkaroita valkoisesta Munchenin makkarasta maksapihveihin (jep, oli ISO annos!) ja juomaksi otettiin kaikki Radleria (spriten ja kaljan sekoitus, kuulemma naisten juoma täällä). Itse ainakin tykkäsin niin juomasta kuin ruuasta :) Haha turkkilainen on muuten entinen muslimi (mutta perheelleen hän ei voi kertoa olevansa entinen), joten siellä sitten söi ensimmäistä kertaa elämässään possua. Hyvää se kuulemma oli, mutta ehkä sillä vähän morkkista kuitenkin oli. Kambodialainen oli myös aika hukassa, koska kielitaito ei oikeasti ole kummoinen ja alkoholia ei kuulemma ole juurikaan tullut juotua (raukka väänteli kasvojansa aika pahasti, kun Radleria maistoi :D). Hän myös oli aivan järkyttynyt hinnasta, luuli annoksen ja juoman maksavan pari euroa... Vähän huolestuttaa sen puolesta, koska se on ihan hukassa eikä sillä ole yhteistä kieltä kenenkään kanssa... No jatkettiin sitten vielä vähän iltaa ilman japanilaista ja kambodialaista yksillä oluilla, itse maistoin sellaista kaljaa, jossa oli hedelmän palasia pohjalla, myös naisten juomaksi luokitellaan :)

Onneksi olen myös vaihtareiden lisäksi tutustunut yhteen uuteen kämppikseen, puolalaista alkuperää olevaan, mutta saksassa 20 vuotta asuneeseen fysiikan opiskelijaan, niin pääsen saksan kielitaitoa harjoittelemaan :) Yksi aamu istuin aamupalalla olkkarissa, kun eteeni ilmestyi tämä em poika, ja se alkoi englanniksi esittelemään itseään. No, ihme kyllä multa tuli suusta vain saksaa, vaikka yritinkin englantia puhua. No eihän se haittaa, poika varmaan luuli, että mä olen vaan itsepintaisesti päättänyt puhua saksaa ja itsekin se siis siihen vaihtoi, mutta oikeasti en vaan saanut englantia suustani, vaikka edellisen illan olinkin puhunut vain englantia vaihtareiden kanssa :D No, hyvä näin! Jäätiin siinä sitten saksaksi juttelemaan muutamaksi tunniksi siihen, tosi mukava oli ja hirveän fiksu! Jossain vaiheessa mukaan liittyi toinen kämppis, ekasta illasta tuttu saksalainen. Mulla on kyllä käynyt tuuri, tosi kivoja kämppiksiä, ja ne pyytää mua mukaansa viettämään aikaa, eilenkin meni ihan huomaamatta pikkutunneille asti, kun poikien kanssa juteltiin ja katseltiin leffaa :) Ainiin, ja han kauheeta, saksassa dubataan KAIKKI, kuulostaa ihan kauhealta, kun tv:stä tutut Frendit on saksaksi dubattu!!! Mutta nyt mulla ainakin on hyvä kanava oppia saksaa ;)

Olen myös ihmisten lisäksi tutustunut ympäristöön lenkkeilymielessä. Tässä ihan vieressä on urheilupuisto, jossa on iso keskus (uimahalli, kiipeilyä, sali yms), yleisurheiluradat, tenniskenttiä ja katukorista (lupasinkin mennä pelailemaan korista tämän 2-metrisen kämppiksen kanssa joku päivä :D), mutta mikä parasta, tästä takapihalta lähtee kunnon metsät, jossa on pehmeitä (ja mutaisia :D) polkuja, joita sitten pääsen enemmän testailemaan, kun mun lenkkairt saapuu (tilasin siis lenkkarit, kun niitä ei koko kaupungista löydy ja haluan sen tietyn mallin. Mainittakoo myös, että hinta on edulllisempi kuin Suomessa :)). Asun siis vuoren/mäen alla, joten lenkkeillessä on menomatka pelkkää nousua ja ylhäältä on kivat näkymät kaupunkiin :) 

Pakko vielä loppuun mainita, että tänään aamupalalla olkkarissa juttelin yhden kiinalaisen kämppikseni kanssa saksaksi Suomen energianlähteistä! Hohhoo, tuli aika hieno olo, kun selitin saksaksi Suomen ydinvoimaloista :) Tämä kiinalainen on vähän sosiaalisempi kuin ne yleensä, tämä nimittäin on tosi puhelias ja varsinkin utelias, kyselee kauheasti Suomesta :) 
Että sellaista tällä kertaa, huomenna koulun on welcome day!


                                           Saksalaista ruokaa...

  ....ja juomaa :)





                                                Tällainenkin rakennus löytyin mäen huipulta :)



                                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti